Bästa af 2012

Gå ner

Bästa af 2012 Empty Bästa af 2012

Inlägg av Carrion i ons 19 dec - 11:19:51

Ja, vilka plattor var de bästa som släpptes detta år?
Gärna med en liten motivering om varför den spöade ett gäng andra plattor inom samma genre.

Astra - The Black Chord

Psykadeliskt, progressivt och spaceat som fan. Sjukt underbar uppföljare till The Weirding som kom tre år tidigare. Jobbig väntan på denna platta och förväntningarna var höga men den levde upp till dem rätt ordentligt.

Degial - Death's Striking Wings

Detta är väl plattan som Morbid Angel borde ha släppt men alla vet ju hur det gick...
Snabbt, mörkt och kaotiskt, ingen barmhärtighet över huvud taget.

Necrovation - Necrovation

Helt sanslöst bra och bättre än debuten. Lika bra som Degials debut och det blir en delad förstaplats inom dödskategorin.

Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill

///Återkommer med denna.\\\

Diagonal - The Second Mechanism

Mer teknisk progressiv rock än Astra men lika catchy ändå. Det tog fyra år att komma till detta och de levererade utan någon som helst besvikelse (bortsett från omslaget som kan vara mänsklighetens sämsta någonsin).

Pilgrim - Misery Wizard

Det blev ju lite schysst doom detta år och Pilgrim var definitivt en överraskning. Simpel och traditionell doom utan något tjafs. Ska bli väldigt intressant att höra nästa platta som de har att erbjuda en vacker dag.

Pallbearer - Sorrow And Extinction

Warning-stölder och depressioner utan dess like. Fruktansvärt bra och en väldigt intressant produktion. Härligt kreativ och varierande och en riktigt bra helhet. Atmosfären är riktigt bra som bibehålls även fast det är ett akustiskt parti eller riffande av jordbävningstyngd.

Saint Vitus - Lillie: F-65

Denna hade man sett fram emot ett bra tag och efter att den väldigt suspekta albumtiteln offentliggjordes med det högst tvivelaktiga omslaget så blev man en aning nervös ifall det skulle bli ett Morbid Angel-fiasko. Plattan tycker jag blev så pass bra att den utan problem mäter sig med resten av deras katalog. De kunde inte hittat någon bättre än Vasquez för att ersätta Acosta med. Superbt trumspel från hans sida. Inget verkar ha förändrats alls i Vitus-lägret då denna platta känns som om den lika gärna hade kunnat varit släppt runt 1987.

Candlemass - Psalms Of The Dead

De episka knugarna har än en gång levererat en bra platta, synd bara att det inte höll med Lowe. En riktigt bra sista platta (om det nu verkligen är den sista?) och trevligt att de lade på en massa orgel på flera av låtarna. Den biten var ett stort plus.


Lär nog fyllas på med en och annan platta till.


Senast ändrad av Carrion den ons 26 dec - 23:00:07, ändrad totalt 1 gång
Carrion
Carrion

Antal inlägg : 5778
Join date : 10-03-10
Age : 27
Ort : Isle Of Avalon

Till överst på sidan Gå ner

Bästa af 2012 Empty Sv: Bästa af 2012

Inlägg av Vargr i ons 19 dec - 14:29:59

Horse Latitudes - Awakening

Finsk hårdrock med ett väldigt speciellt ljud ty dom kör sin musik endast med trummor, två basar och sång. Dom får på så sätt ett tungt och skitigt ljud, vilket sätter rot till sludgen skulle jag säga, men de finska aspekterna återfinns likväl.


The Wandering Midget - From the Meadows of Opium Dreams

En nykomling som släpptes för mindre en tre veckor sedan, men som är mer än värd en plats i listan. De har behållit sitt sound de haft på tidigare släpp. Trummorna har fortfarande sin speciella platthet i sin tyngdhet och riffandet är lika svängigt och melodiöst med lugna samt snabbare partier. Sången är välplacerad och effektfull, han har en fin pipa den där och kan använda den på rätt sätt i musiken. Jag gillar den som fan redan.


Ereb Altor - Gastrike

En bakvänd Bathory-omvändning, från viking till black. Vikinga-delen finns fortfarande delvis kvar men svartmetallen har tagit över som helhet med growl och dubbelstamp. Jag diggart.


Mgla - With Hearts Towards None

Denna black metal skiva blev snabbt en favorit med en förträfflig blandning av sköna tremolo-slingor med blastbeats och melodiska riff till midtempo trummor. De kan verkligen hantera sina instrument. Trummisen använder mycket accenter på cymbaler och "fillsen" sitter som en smäck. Varje instrument skapar sin egen melodi och som helhet bildas en otrolig musikalisk bild som kan ta sinnet på en inre resa.
Vargr
Vargr

Antal inlägg : 1539
Join date : 10-01-31
Ort : Uppsala

http://www.klockren.nu

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet